Wat is BioFirmit

Wat doet BioFirmit
BioFirmit is een biologisch organische meststof en een hulpstof voor slow-release van meststoffen. BioFirmit is een bijzonder effectief natuurproduct. Het stimuleert het natuurlijke verdedigingsmechanisme van de plant en zorgt voor een langzame afgifte en goede opname van meststoffen.

Hoe werkt BioFirmit?
BioFirmit activeert het afweersysteem van de plant. Hoe werkt dit? Het natuurlijke afweersysteem van de plant noemen we peroxidase. Peroxidase is een enzym dat wordt aangemaakt door de plant, op het moment dat hij wordt aangevallen door bijvoorbeeld een ziekte of schimmel, dit enzym bestrijdt de aantasting. In de natuur is er altijd een andere plant in de buurt met een stof die er voor zorgt dat de plant het enzym aanmaakt, echter in de monocultuurteelt is dit niet het geval. Daardoor verzwakt het afweersysteem van de plant omdat het benodigde enzym niet aangemaakt wordt.

De stof die aanzet tot de aanmaak van het enzym hebben wij weten te isoleren en in BioFirmit verwerkt. Als je BioFirmit aan de plant geeft maakt de plant dan ook het enzym aan voordat hij wordt aangevallen. Als de plant vervolgens wordt aangevallen is het afweersysteem paraat en kan het de aantasting effectief afweren. Het enzym katalyseert (versnelt) de vernietiging van de radicalen zonder dat het daarbij zelf wordt opgebruikt. Daarom hoeft je het maar één keer per 10-14 dagen te spuiten want dan is het enzym weer verzwakt en moet er weer nieuwe komen.

Een belangrijke rol bij de verdediging tegen ziekteverwekkers spelen peroxidasen. Als de peroxidase-activiteit toe neemt, hebben bedreigingen minder kans om vat op de plant te krijgen.

Samenstelling
BioFirmit bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en bevat sporenelementen, alginaten (onttrokken uit micro-algen), polysacchariden, vitaminen, natuurlijke plantenhormonen, proteïnen, kalium, fosfaat, mannitol, vetten en stikstof (van plantaardige aminozuren).

Verpakking
BioFirmit is leverbaar in verpakkingen van 0,5 liter, 1 liter, 5 liter en 10 liter.